En giraf vejer cirka et ton. Nogle giraffer gør i hvert fald. Det ved jeg ingenting om, men heldigvis har jeg jo google. For at komme til sagen, så manglede jeg noget at sammenligne med. Et barn producere ifølge flere af googles mere eller mindre pålidelige kilder, cirka 2 tons affald i ble-perioden. De to ton er fordelt på cirka 8000 bleskift. For den hurtige matematiker giver det 250 gram affald per bleskift. Det er virkelig vildt! 

Det svarer groft set til (jf. google) at slæbe to fuldvoksne hangiraffer ud af lejeligheden og ned til skraldespanden, før Eskild er blefri.
Det har jeg det ikke ret godt med. Derfor har jeg besluttet mig for at give de genanvendelige stofbleer en chance. Heldigvis er Mads med på ideen.
Vi har bestilt et par stykker hjem, tre forskellige steder fra. To af mærkerne dansk designet men produceret i Kina (så meget for at forsøge at være miljørigtig). De sidste er svenske og produceret i Letland. 

Endnu har jeg gjort mig den erfaring at det er langt federe her efter 6. uge. Før havde vi 5-8 afføringer i døgnet. Nu har han ikke skidt i tre dage, overhovedet. Første gang det skete var jeg ved at ringe panisk til vagtlægen. Nu læner jeg mig tilbage og håber det er Mads der rammer bleen hver 3.-4. dag.

Sofahygge med skrubben på en af de heldige dage

Vores første bestilling var fra Imse Vimse. Bleerne tørrer super hurtigt (sammenlignet med de andre), men holder hverken tæt på afføring eller tis på skrubben. I starten forsvarede jeg dem med, at Eskild ikke var indenfor kilo-angivelsen (4-8 kg.), men nu er han godt over de 5, og de sidder stadig rigtig dårligt på ham.

Efter skuffelsen fik jeg mod på at give stofbleer en chance mere, selvom ImseVimse stadig sad elendigt på ham, og bestilte hjem fra både Weecare og Elskbar.
Elskbar er jeg helt tosset med! De sidder virkelig godt og holder indtil nu alt inde vi har udsat dem for, selv over natten. Når man køber bleen medfølger både et mindre og større stykke sugende stof. Når vi lægger det hele i, bliver bleen meget stor, men holder til gengæld også lige så længe, som en almindelig engangsble. Weecare systemet er jeg en smule lunken på. Primært fordi indlæggene endnu ikke er tørre. Det tager forfærdelig lang tid, og det bliver kun værre når efteråret rammer, efterfulgt af vinter og forår.
Prismæssigt ligger bleerne forholdsvis tæt. Weecare koster 250kr. (per færdig ble), Elskbar 220kr. og 200kr. for en ImseVimse.

Et lille udvalg fra puslepladsen. De brune er fra Elskbar, Zoo-bleen fra ImseVimse og de to nedderste er Weecare.

En anden umiddelbar fordel ved Elskbar sammenlignet med de to andre, er at de kører onesize hele bletiden igennem, så jeg slipper for at købe et helt kit nye bleer hjem når han bliver større. Om det passer kan jeg jo lige melde tilbage på, når vi rammer om en 2 år tid. Selv hvis jeg forlængst har opgivet projektet, er jeg ikke for fin til lige at rive en frem fra gemmerne og prøve den på, så jeg får lukket den ende.
Når Weecare bleerne engang er færdige med at dase i solen og jeg har vejet fordele og ulemper op, skal jeg ikke kunne garantere, at der ikke kommer en opfølgning på hvordan jeg fremadrettet kommer til at håndtere lillemandens efterladenskaber. Jeg krydser fingre for jeg ikke kommer til at slæbe 2 giraffer ud til skraldespanden, men kan nøjes med et par pingviner eller noget andet mere overkommeligt.

Stoflbleer var ikke på listen over uundværligheder men på listen over ting vi bestemt ikke fik styr på inden baby. I indlægget “Bliver vi overhovedet klar til babys ankomst?” konstatere vi alligevel, at vi nåede alt det vigtigste inden skrubben kom midt i Juni. Ankomsten var langtrukken, så hvis du har god tid kan du læse om det her “Alt det der skete før fødslen” og her “Alt det der skete under fødslen”

Pin It on Pinterest

Share This
Your Cart